Kim Simonssons Mossjättar intar Glaspalatstorget - lasipalatsikortteli.fi

Kim Simonssons Mossjättar intar Glaspalatstorget

15.3.2024

My post thumbnail

Konstnären Kim Simonssons verk Mossjättarna  visas på Glaspalatstorget och Bio Rex balkong den 29.4-20.10. Mossjättarna är de första av Kim Simonssons verk som visas utomhus i centrala Helsingfors. Jättarna skapades ursprungligen för den franska festivalen lille3000 och fortsätter sin resa under hösten, då de installeras permanent i skogen vid Söderlångvik gård på Kimitoön.

Simonssons mossjättar bildar en gemenskap av fantasifulla barnkaraktärer. Konstnären har gett varje barn en uppgift, som alla är lika nödvändiga för att upprätthålla jättarnas känsla av gemenskap. Vissa bär olika verktyg på sina ryggar, andra har sällskap av djur. Jättarna talar med varandra på finskt teckenspråk.

Mossjättarnas resa fortsätter under hösten. Målet är Söderlångvik gård, Amos Anderssons sommarresidens på Kimitoön. Varje jätte kommer att tilldelas en egen permanent plats i skogen intill gården. Med tiden kommer jättarna långsamt att förmultna. Kanske kommer lavar, mossor och andra organismer att trivas på deras gröna kroppar och på sikt förvandla jättarna till en del av skogens eget ekosystem.

Utställningen är kuraterad av Kai Kartio.