Helsingin Lasipalatsikorttelin Kulttuurikasarmi avautuu - lasipalatsikortteli.fi

Helsingin Lasipalatsikorttelin Kulttuurikasarmi avautuu

1.11.2023

My post thumbnail

Helsingin Lasipalatsikorttelissa sijaitsevan Kulttuurikasarmin mittava rakennushanke on reilun kahden vuoden jälkeen valmis. Elokuvateatterin, ravintoloiden, tapahtumatilan, paviljongin ja esiintymislavan käsittävä kokonaisuus avautuu yleisölle perjantaina 17.11.

”Tärkeä päivä koittaa perjantaina 17. marraskuuta, kun Kulttuurikasarmi avaa ovensa yleisölle. Kaksivuotista rakennushanketta edelsi vuosien suunnittelutyö, ja projektissa on ollut monta vaihetta. Nyt entinen linja-autoasema ja kasarmirakennus alkaa palvella uudessa käyttötarkoituksessaan. Helsingin ydinkeskustassa on nyt ainutlaatuinen kohtaamispaikka elokuvien, ruoan, juoman, konserttien ja muiden tapahtumien ystäville”, summaa hankkeen alullepanija ja Kulttuurikasarmi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen. 

Kulttuurikasarmin ravintolakulttuuria edustavat Henry’s Distillery, Henry’s Music Bar, Café Kasarmi ja tapahtumatila Events

Helsingin vanhalla linja-autoasemalla sijaitsi legendaarinen Henry’s Pub, joka siirtyi Kulttuurikasarmin saneerauksen alta Mikonkadulle. Kulttuurikasarmilla Henry’sin perintöä tulevat kunnioittamaan uudet tislaamoravintola Henry’s Distillery ja Henry’s Music Bar.

Lämmintunnelmaisessa Henry’s Distillery -ravintolassa on tarjolla rennon rouheaa ruokaa. Tislaamon toimintaa pyörittää palkitusta Arctic Blue Ginistään tunnettu Arctic Blue Beverages. Narinkkatorille päin aukeaa Kulttuurikasarmin todellinen näyteikkuna eli lasipaviljonki, jonka yläpuolelle on rakennettu upea aurinkoterassi. Rento ja olohuonemainen Henry’s Music Bar puolestaan sijoittuu kahteen kerrokseen Kulttuurikasarmin eteläpäätyyn. Esiintymislavalla nähdään viikoittain livemusiikkia tai vaikkapa stand-upia. 

Kulttuurikasarmin eteläeurooppalaisesta Café Kasarmista saa erikoiskahvien lisäksi ruokaa aamiaisesta iltapalaan, tyylikkäitä viinejä unohtamatta. Cafésta löytyvät myös valmiit menuvaihtoehdot elokuvateatterin puolelle. 

Toiseen kerrokseen on valmistunut tapahtumatila Kulttuurikasarmi Events, jossa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia seminaareista yritysjuhliin 300-450 henkilölle, ja sitä täydentävät kattoterassin tarjoamat 200 asiakaspaikkaa.

Ulkona Lasipalatsinaukion puolella sijaitsee vielä esiintymislava, johon on suunnitteilla kesäkaudelle erilaisia konsertteja ja muita yleisötapahtumia.

BioRex Kulttuurikasarmi kutsuu elokuvien ystävät viihtymään – lipunmyynti on alkanut

Kulttuurikasarmin pohjakerrokseen on louhittu kolmen salin ylellinen elokuvateatteri BioRex Kulttuurkasarmi, jossa yhdistyvät huippuunsa viritetyt tekniset ominaisuudet, istuinmukavuus ja boutique-tunnelma. Saleissa istutaan liikkuvalla selkänojalla varustetuissa muhkeissa nojatuoleissa, pehmeillä istuinpenkeillä tai mukavilla sohvilla. Kaikkia Kulttuurikasarmin ravintolamaailman tuotteita voi nauttia elokuvateatterissa, joka on myös anniskelualuetta. 

Lokakuussa toimintansa aloitti Pieni elokuvakerho, jonka ensimmäinen tapahtuma BioRex Lasipalatsissa keräsi satoja elokuvien ystäviä paikalle. Loppuvuonna elokuvakerhon ohjelmisto esitetään tuliterässä BioRex Kulttuurikasarmissa, ja luvassa ovat elokuvat Gilda, Rita Hayworth – avain pakoon, Kun Harry tapasi Sallyn, Truman Show ja Gremlins – riiviöt.

Lipunmyynti Pienen elokuvakerhon loppuvuoden näytöksiin ja BioRex Kulttuurikasarmin kahden ensimmäisen viikon elokuvanäytöksiin on alkanut BioRex Cinemasin verkkosivuilla.