Info - lasipalatsikortteli.fi

Parasta aikaa.

My post thumbnail

Leffat, taide, ruoka, happeningit ja putiikit kaikki samassa korttelissa.

Lasipalatsikortteli kuvastaa hyvin kaupunkia, jonka ytimessä se sijaitsee. Se on 1800-luvun rytinöissä muodostuneen pääkaupungin ja toivoa täynnä olevan olympiavuoden omapäinen lapsi, joka ei istu mihinkään valmiiseen muottiin.

Lasipalatsikorttelissa ei ole kaikkea kaikille, vaan tarkkaan valikoituja, yllättäviä ja omalaatuisia elämyksiä niitä etsiville.

Lasipalatsikortteli on kuin kätketty helmi Helsingin sydämessä. Pieneen kortteliin mahtuu kokoaan enemmän elämyksiä, taidetta, tapaamisia, uniikkeja ostoksia, makuja, keikkoja, leffoja. Kesällä terasseilla nautitaan live-musiikista ja lasillisesta ennen elokuvaa, talvella kummuilla lasketaan mäkeä.

Lasipalatsikortteli – parasta aikaa.

Lasipalatsikortteli koostuu Kulttuurikasarmista, Lasipalatsista sekä Lasipalatsin aukiosta Amos Rexin kattokumpuineen.

Kulttuurikasarmi

1833 valmistunut Turun kasarmin talorakennus on nykyisen Lasipalatsin paikalla sijainneen Turun kasarmin ainoa jäljellä oleva rakennus. Nikolai Sinebrychoffin urakoima kokonaisuus toteutettiin Carl Ludvig Engelin piirustuksien perusteella ja se on vuosien varrella ollut muun muassa puolustusvoimien käytössä. Vuodesta 1935 lähtien rakennus on toiminut niin Helsingin linja-autoasemana kuin erilaisten ravintoloiden ja palvelujen kiinteistönä.

Nyt tämä, Kulttuurikasarmiksi nimetty rakennus herää uudelleen henkiin täysin uudistuneena ja modernina viihtymisen keskuksena, joka pitää sisällään kolmesalisen elokuvateatterin, ravintoloita, tapahtumatilan- ja lavan sekä terassin ja paviljongin. Lue lisää Kampin ja Kulttuurikasarmin historiasta (PDF).

Lasipalatsi

Lasipalatsi on Viljo Revellin, Heimo Riihimäen ja Niilo Kokon alun perin väliaikaiseksi suunnittelema rakennus, joka valmistui vuonna 1936. Lasipalatsia pidetään nykyään yhtenä Helsingin hienoimmista funkkisrakennuksista. Aikanaan Lasipalatsi oli yksi Suomen ensimmäisistä rakennuksista, jossa kaupallisuus yhdistyi viihteeseen ja kulttuuriin. Tällä samalla tiellä jatketaan edelleenkin ja Lasipalatsista on löydettävissä niin suomalaista designia, taidetta, elokuvia kuin ravintolaelämyksiäkin. Lue lisää Lasipalatsin historiasta (PDF, 20 Mt).

Lasipalatsin aukio

Lasipalatsin aukio sitoo yhteen koko korttelin toiminnot ja toimii kaupungin ydinkeskustan sydämenä ja kaupunkilaisten olohuoneena, jossa voi viivähtää keskellä kaupungin kiirettä. Kulttuurikasarmin seinustalla oleva tapahtumalava mahdollistaa niin keikat kuin keskustelutilaisuudetkin. Uniikin muotokielensä aukiolle tuovat viisi betonipäällysteistä kumpua, jotka antavat mahdollisuuden kurkistaa maanalaiseen Amos Rexin taidemuseoon. Historiasta puolestaan kertovat aukion laitoja edelleen rytmittävät linja-autojen lähtölaitureiden korokkeet.