Lisää taidetta Lasipalatsi­kortteliin: Tommi Toijan teos osaksi Kulttuuri­kasarmin taide­kokoelmaa - lasipalatsikortteli.fi

Lisää taidetta Lasipalatsi­kortteliin: Tommi Toijan teos osaksi Kulttuuri­kasarmin taide­kokoelmaa

27.5.2024

Hannu Rytky
My post thumbnail

Helsingin Lasipalatsikorttelin julkisen taiteen tarjonta kasvaa, kun kuvanveistäjä Tommi Toijan (s. 1974) uusi teos julkistetaan 31. toukokuuta. Toijan pronssinen veistos Yön kasvo kiinnitetään pysyvästi Kulttuurikasarmin päätyseinään, ja se tulee olemaan osa Kulttuurikasarmin taidekokoelmaa. 

Helsingissä asuva Tommi Toija on yksi maamme tunnetuimpia kuvanveistäjiä. Hänen ihmettelevät, alastomat ihmishahmot ovat tuttuja katukuvasta mm. Helsingissä, Porvoossa ja Kotkassa. Toijalla avautuu 1.6. Helsingin Taidehallissa näyttely Tunteiden arkeologia.  

Lasipalatsikorttelin toimitusjohtaja Henrik Johansson toivottaa uuden teoksen tervetulleeksi kortteliin. 

– Lasipalatsikortteli on ainutlaatuinen yhdistelmä taidetta, tapahtumia, elokuvateattereita, ravintoloita ja liikkeitä. Taidetta löytyy yllättävistä paikoista, niin sisältä kuin ulkoa, ja se on keskeinen osa Lasipalatsikorttelia.

Lasipalatsikorttelissa taide on läsnä Amos Rex -museon lisäksi Kulttuurikasarmissa ja Bio Rexin lämpiössä. Lisäksi kesän ajan Amos Rexin ulkonäyttelynä on Lasipalatsin aukiolla ja Bio Rexin parvekkeella esillä Kim Simonssonin suurta suosiota saavuttaneet Sammaljätit.