Mer konst i Glas­palats­kvarteret: Tommi Toijas verk blir en del av Kultur­kasernen - lasipalatsikortteli.fi

Mer konst i Glas­palats­kvarteret: Tommi Toijas verk blir en del av Kultur­kasernen

27.5.2024

My post thumbnail

Utbudet av offentlig konst i Glaspalatskvarteret i Helsingfors ökar när skulptören Tommi Toijas (f. 1974) nya verk avtäcks den 31 maj. Toijas bronsskulptur, Nattens ansikte, kommer att fästas permanent på Kulturkasernens vägg och blir en del av Kulturkasernens konstsamling. 

Helsingforsbaserade Tommi Toija är en av Finlands mest kända skulptörer. Hans undrande, nakna människogestalter är välbekanta från gatubilden i Helsingfors, Borgå, Kotka och andra städer. Toijas utställning Känslornas arkeologi öppnas den 1 juni i Helsingfors konsthall.

Henrik Johansson, verkställande direktör för Glaspalatskvarteret, välkomnar det nya verket till kvarteret.

– Glaspalatskvarteret är en unik kombination av konst, evenemang, biografer, restauranger och butiker. Konsten finns på oväntade platser, både inne och ute, och är en central del av Glaspalatsskvarteret.

I Glaspalatskvarteret finns konsten inte bara i museet Amos Rex, utan också i Kulturkasernen och Bio Rex foajé. Under sommaren finns dessutom Amos Rex utomhusutställning med Kim Simonssons uppmärksammade Mossjättar på Glaspalatstorget och på Bio Rex balkong.