Valborg i Glas­palats­kvarteret - tre dagar av underhållning, dans, konst och mat  - lasipalatsikortteli.fi

Valborg i Glas­palats­kvarteret – tre dagar av underhållning, dans, konst och mat 

    29.04.—01.05.2024
My post thumbnail

Glaspalatskvarteret firar valborg i dagarna tre med en fest som är öppen för alla! Samtidigt återinvigs Glaspalatstorget. Renoveringarna är klara, byggnadsställningarna är nerplockade och nu välkomnar torget åter alla med öppna armar. 

Kom och beundra Kim Simonssons Mossjättar, njut av musikuppträdanden, dansa, sitt ner vid de långa borden och chilla på Amos Rex kullar. Evenemanget är öppet för valborgsfirare i alla åldrar, fritt inträde.

Restaurangernas uteserveringar är naturligtvis också öppna, och under invigningsveckan bjuds det på happy hour-erbjudanden på svalkande drycker.

Bubblande valborgserbjudanden:

På La Torrefazione, mousserande vin 30 €/flaska och en picknick-kasse för två för 30 €.
Fyll på picknickkorgen med tillbehör från La Torrefazione: två valfria fyllda ciabattabröd, kalla drycker och valborgsmunkar.

Popcorn från Kulturkasernen Bio Rex 1 € (2 l), kan hämtas från Kulturkasernens Bio Rex och avnjutas på kullarna.

Valborg i Glas­palats­kvarteret, program

29.4. Öppningskonsert från 17–18: Krista Siegfrids

Den lysande underhållaren Krista Siegfrids framför egna och andras låtar på Glaspalatstorgets scen.

Söderlångvik Glass öppnar sin sommarsäsong med att bjuda de 500 första på gratis glass inspirerad av Mossjättarna som intagit torget.

30.4. Glaspalatskvarterets valborgsfest kl. 15–19, DJ Bunuel och dansstudion Fokus

Dansstudion Fokus dansare och lärare ger danslektioner och uppträder på scenen, danser från Dancemix till After Work Dance. https://fokusdance.fi

Legendariske DJ Bunuel kommer att bjuda på musik som får dig att komma i stämning inför första maj. Inga gränser, bara bra musik! DJ Bunuel bygger ett musikaliskt pärlhalsband av musikaliska pärlor med låtval som sträcker sig från 1920-talet till mars nästa år.

1.5. Valborgspicknick vid långbord kl 11–16, Sami Saari ja Jazzpojat, Trio N O X

Ett långt picknickbord dukas upp på Glaspalatstorget och samlar stadsborna runt samma bord. Om du har glömt din egen picknicklunch hemma kan du hämta proviant från restaurangerna i Kulturkasernen och Glaspalatset, se erbjudanden ovan! Picknickbordet rymmer ca 120 glada festdeltagare, platser kan inte bokas på förhand. Picknicken kan också avnjutas på trasmattor på kullarna.

Sami Saari ja Jazzpojat bjuder på svängig och dansant jazz och soul. Trio N O X spelar fantastiska stränginstrumentversioner av tangoklassiker till Swallow the Sun.