Café Java - lasipalatsikortteli.fi

Café Java

I tidningen Citys restaurangomröstning röstades Cafe Java fram som det bästa kaféet i staden under åren 2009-2012. Sedan dess har Java varit välkänt i hela staden. Nedan följer ett uttag från en tidningsintervju i City, som beskriver kaféets ursprung.

Café Java, som öppnade i Glaspalatset år 1999, bytte ägare 2003. Efe Mermer, som under sitt MBA-utbytesår fick chansen att beundra kafékulturen i USA, förverkligade sin dröm om att äga ett eget kafé. ”Vi gjorde om allt: inredningen, kaffet, maten”, säger Mermer.

Ett par kundkommentarer om Java: ”Cafe Java är en klassiker bland stadsbor. I detta hörnkafé kan du njuta av färska lunchsallader, ett vinglas, gott kaffe och söta godsaker! ”Java har funnits så länge att alla känner till det. Det är lite av ett landmärke.”

På samma sätt som framgångssagan började har den fortsatt. Precis som för två decennier sedan har utveckling och innovation alltid varit en del av Java och kommer att fortsätta att vara det. Det är därför Java fortfarande är en betydande del av Helsingfors. När staden, människorna och tiderna förändras, förändras också Java för att kunna betjäna sina kunder på bästa möjliga sätt.

Öppettider

    Adress

    Läge

    Glaspalatset: hörnet av Simonsgatan och Mannerheimvägen